Logo Fundacja Twoja Pajsa
Oni wydawali mi się nierealni. Dlatego chciałam dowiedzieć się: JAK?
Na początku po prostu chciałam tu być. Nie szukałam miłości, nie chciałam nadziei ani nie szukałam nowych perspektyw. Wybierałam to, co łatwe i dostępne. Wzrok zatopiony w ekranie komputera albo bunt przeciwko temu co mnie spotyka. W końcu marazm i rezygnację ze wszystkiego. Oni wydawali mi się tak pełni nadziei, tak zgrani i pełni wiary, że aż nierealni. Dlatego chciałam dowiedzieć się: JAK?
Życiowy Przełom

Opowiedzieli mi swoje historie - nie zawsze łatwe, często pełne łez, samotności, uzależnień i zbyt wielu problemów. Przyszli tu z różnych miejsc i środowisk – z placówek, domów dziecka, niektórzy po prostu z ulicy. Tutaj znaleźli wsparcie i odkryli w sobie potencjał. Z pomocą fundacji wielu z nich wróciło do szkoły, pokonało w sobie lęk, przełamało stereotypy. Znów mają marzenia i plany na przyszłość. Tu znaleźli swój dom.
Dzisiaj jesteśmy  zespołem. Wspieramy się i wzrastamy razem.
Dzięki temu miejscu i ludziom,  którzy codziennie tak wiele nam dają
Codziennie posiłek
Nie każdy z nas może liczyć na ciepły obiad w swoim własnym domu. Wspólny posiłek, to nie tyko zaspokajanie naszych podstawowych potrzeb, ale także chwile spędzone razem przy jednym stole. Tutaj możemy tego doświadczyć.
Socjoterapia
Nie chcemy walczyć sami ze swoimi problemami. Często potrzebujemy też po prostu pogadać. Na zajęciach socjoterapii nie boimy się rozmawiać na najtrudniejsze tematy,  ucząc  się jednocześnie przełamywania swoich barier.
Lekcje, korepetycje, reedukacja
Bez nauki i szkoły ciężko nam coś osiągnąć, dlatego chcemy się kształcić i nadrabiać wszelkie zaległości i braki. Tutaj służą nam pomocą asystenci usamodzielniania i panie korepetytorki, dzięki którym łatwiej nam wszystko zrozumieć i przyswoić.
Tworzymy
Pasja to coś, co pozwala nam wzrastać. Rapowanie, śpiew, instrumenty, teatr, taniec, muzyka, sztuka, rękodzieło - dzięki nim możemy wyrazić siebie i odnaleźć nadzieję na przyszłość.
Hope4Street
Nadzieja dla ulicy to idea, sposób na życie i nasza metoda twórczej socjalizacji; pracy nie tylko nad dziełem ale także nad swoją osobowością. Na koniec to rodzina, grupa wsparcia, ekipa realizująca warsztaty, pokazy, koncerty, spektakle, akcje społeczne.
Modlitwa
Nie poprzestajemy na rozwiązywaniu problemów i trudności w tradycyjny sposób. Modlitwa to coś, co spaja nasze serca. Modlimy się za siebie i wspieramy w wierze.
KLIKNIJ I WESPRZYJ NAS!
Do klubu przychodzą dorośli aby pomóc nam w powrocie do szkół, w odrabianiu lekcji czy w socjoterapii. Korepetytorzy, socjoterapeuci i inni, którzy prowadzą dla nas zajęcia pozalekcyjne są zatrudnieni w klubie i  poświęcają nam swój czas. Dlatego LICZYMY NA TWOJE WSPARCIE!

Wierzymy w istnienie ludzi dobrej woli,  nieobojętnych na potrzeby młodych, którzy  już na początku swojego życia spotykają się z barierami nie do przejścia.
Nasze płatności obsługuje firma PayU.
Po kliknięciu na zielony guzik, zostaniesz przekierowany na stronę z formularzem płatniczym, który jest obsługiwany przez firmę PayU.
Ufamy im i wiemy, że troszczą się o dane swoich klientów. Współpracują z największymi spółkami w Polsce takimi jak Allegro oraz Intercity.
Kliknij PLAY! Zobacz co AKTUALNIE tworzymy!
Rozwijając nasze pasje zmieniamy życie swoje i innych niosąc dobro tam, gdzie nikt już na nie nie liczy
Trudno Serce Okłamać
Niech Pokocha Brata Brat
Na Beke (Official Clip)
Niechciałbym Tak Po Prostu Przeminąć
Wolna Wola (Free Will)
Nasz Kanał YouTube
Kadra
Anna Schmidt
Pani Ania  to osoba, którą kochają zarówno dzieciaki jak i młodzież. Swoją pasją zaraża wszystkich dookoła. Poświęca nam każdą swoją chwilę. Rapuje, tańczy, gra, śpiewa, rozmawia, wychowuje, uczy. Robi też najlepsze obiady na świecie.
Dominika Szcześniak
Asystent usamodzielnienia, pomaga wchodzić nam w dorosłość. Z Nią też bawimy się muzyką, wspólnie tworzymy utwory, gramy na instrumentach, rozwijamy swoje pasje i zdolności artystyczne.
Sylwia Piekarska
Swoją pasję do nauki wykorzystuje w  naszym klubie pomagając nam w odrabianiu lekcji, przygotowaniu do sprawdzianów, egzaminów czy matury.
Mateusz Godlewski
Założyciel Fundacji. Bierze czynny udział w spotkaniach rady fundacji, mając wpływ na kierunek naszego rozwoju.
Piotr Schmid
Nasz dj w zespole H4S, złota rączka, Bob budowniczy, kierowca i wolontariusz. W fundacji jest od początku, wspiera wszechstronnie nasze wszystkie inicjatywy.
Agata Gruber
Prowadzi z nami zajęcia i warsztaty plastyczne. Sztuki wizualne, rękodzieło, nowe media i kreatywne wykorzystanie różnych technik - to jej  pasje którymi chce nas zarazić.
Aleksandra Kaczmarek
Pomaga nam nauczyć się języka angielskiego. Uważa, że nauka może być przyjemnością, a nie tylko koniecznością i ta dewiza przyświeca jej przy próbach zaszczepienia w nas pasji do języków obcych.
Marzena Jankiewicz
Pani Marzenka uczy nas boksu. Kiedyś zawodniczka, dzisiaj sędzia bokserski, co wtorek prowadzi z nami otwarte treningi na których mocno daje nam w kość.  Zapraszamy! Pozytywne zmęczenie gwarantowane!
Miejsce na Twoje zdjęcie
Zapraszamy Cię do współtworzenia z nami tego miejsca! Kochasz coś robić, masz pasje albo jej poszukujesz? Podziel się z nami swoją wiedzą i talentem!
Współpracujemy
Wesołych Świąt - BÓG SIĘ RODZI!
Świetlicowa Kolęda.
Kliknij i posłuchaj naszej interpretacji kolędy "Bóg Się Rodzi".
Przy jej tworzeniu towarzyszyła nam pani Dominika Szcześniak -  artystka i przyjaciółka Fundacji.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Wasze zdanie jest dla nas ważne
Jestem pod dużym wrażeniem działań, które podejmujecie. Miałem przyjemność współpracy i wiem, że ich profesjonalne działanie jest naturalny odruchem serca, wypływa z potrzeby pomagania innym. Cieszę się, że podejmują kolejne wyzwania i zmieniają świat na lepsze.
Kacper Gudzikowski
Nauczyciel, organizator, mówca motywacyjny.
WIDZĘ rezultaty Waszych działań i super jest brak nachalności, co sprawia, że aktywność w akcjach jest naturalna ;). Dodatkowo genialne jest to, jak pomagacie dzieciakom, bo nie jest to tylko na TERAZ, ale otwiera im drogę na PRZYSZŁOŚĆ. Po prostu cieszę się, że jesteście i działacie :D Jest Moc!
Karolina Sobczyk
Sudentka AWF
Odwiedź Nas w Naszym Klubie Młodzieżowym!
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, skontaktuj się z nami lub po prostu nas odwiedź!
Kontakt:
Prezes Fundacji Anna Szmidt
centrum@fundacjatwojapasja.pl
Klub Młodzieżowy
 ul. Kawęczyńska 16/42A
domofon 142
Praga - Północ
Drzwi otwarte dla wszystkich, Zapraszamy!
Dane Fundacji:
Fundacja Twoja Pasja
Tadeusza Korsaka 1/208,
03 - 744 Warszawa
Nip 521-36-42-819
Numer konta :
Tak! Wspieram działalność
Fundacji Twoja Pasja
Wszelkie dobro, którego udało nam się dokonać, realizujemy tylko i wyłącznie dzięki WAM
Wydatki:
  • Ciepłe obiady
  •  Zatrudnienie reedukatorów, korepetytorów i pedagogów.
  • Profesjonalni terapeuci i psycholodzy,
  • Zatrudnienie artystów i arteterapeutów,
  • Zatrudnienie wychowawców świetlicowych,
  • Zakup sprzętu i wyposażenia,
  •  Opłaty czynszowe i eksploatacyjne.
Reportaż Salve TV
Nie Chcemy Być Na Dnie!
Praga to dzielnica Warszawy na której jesteśmy codziennie. To tutaj mieści się nasz Klub Młodzieżowy i to w większości stąd pochodzą nasi przyjaciele i młodzi ludzie którym towarzyszymy.
Odważnie mówimy o swoich problemach, planach, wyzwaniach i ambicjach co jest efektem kilkuletniej i regularnej pracy nad sobą pod okiem socjoterapeutów i pedagogów w naszym klubie.
©2018 Fundacja Twoja Pasja, Wszystkie Prawa Zastrzeżone.